21 Haziran 2014 Cumartesi

Gebelikte 4. Hafta

GEBELİKTE 4. HAFTA

Bu hafta anne adayımız gebe artık bir hamile kadındır. Aslına bakarsanız gebe kadınlar bu haftayı daha gebeliğimin ilk haftası diye söylerler ama bu hafta dördüncü haftadır gebelik hesaplaması son adet tarihinin ilk gününe göre yapılmaktadır. Mucizevi birleşme oldu yani sperm hücresi ile yumurta birleşti ve iki tarafın gen yapısından ortaya yeni bir gen yapısı meydana geldi. bu haftada anne adaylarımız bir anne adayı olmuştur fakat daha kendisi bile farkında olmayabilir. Şöyle düşünebilir anne adayları son adet kanaması gecikmesi ve son adet zamanının olması gereken ilk gününden 10 gün gecikmesi şeklinde olabilmektedir. Gecikme 10 gün olmuşsa artık kesin gibi bir şey vardır ortada ve eczanelerden alınabilen idrar gebelik testi ile ilk testini yapabilir bunun sonucu pozitif çıkarsa kan testi ile doğrulanır ancak anne adayı garanti sonuç için kesinlikle kan testi yaptırmalı. Kan testi Pozitif çıkarsa doktorunuz sizin gebelik hesaplama işlemini yaparak kaçıncı haftada olduğunuzu belirtir

gebelikte 4. haftada hücreler bölünmeye ve çoğalmaya başlar ve bebeğin ilk hücresi meydana gelir bu ilk oluşan hücre ismi tıpta zigot olarak adlandırılmaktadır. ve merolo follop yolculuğunu sona ererek uterus kısmına yapışmış olacaktır.

bu haftada gebelik belirtileri yavaş yavaş başlayabilir sabah buluntıları, kokulara karşı hassiyet, hafif şekilde baş dönmeleri gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Anne adayları bu haftada genelde ilk doktor muayenelerini olurlar ve gerekli testler yapılır gebelik haftası tam olarak doktor tarafından hesaplanır anne ve bebeğin gebelik süresince oluşabilecek olumsuz durumları tetikleyen bir etken olup olmadığı araştırılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder