18 Haziran 2014 Çarşamba

Gebelikte 1. Hafta - Hafta hafta gebelik

Gebelikte 1. Hafta

Merhaba size gebelik dönemini en baştan başlayarak en sonuna kadar neler yaşandığını anne ve bebek hangi aşamalardan geçtiğini anlatacağım gebelik bilgisi konularına yeterince değinmeye çalışacağım. Gebeliğin 1. Haftasında aslına bakarsanız daha bir gebelik ortada yoktur.  İlk gebelik haftası belirlenirken kadının son adet kanamasının ilk gününe bakılır.
Gebeliğin ilk çıkan belirtileri arasında yorgunluk, mide bulantıları, bulunmaktadır ve bütün kadınların bildiği adet kanamasının olmayışı bulunmaktadır. Gebelik üç dönemden oluşmakta olup şuan 1.trimester döneminesiniz. Annenin vücüdu her zamankinden daha fazla çalışmakta olup geçici bir organ olan plasentayı yapmak için işe koyulmuş durumdadır.

Bu dönemde gebelik hormonu olan progesteronda bulunmakta olup gebeliğinizin ilerleyen dönemlerinde en seviyeye çıkacak ancak şuan sizde yorgunluk ve uyku hali yapabilir yine ilerleyen dönemlerde progesteronu plasenta üretecektir gelişimini tamamladıkta sonra.
Tansiyon düşmesi, kan şekeri düşmesi gibi durumlar olabilirken bunlar aynı zamanda yorgunluk, bitkin hissine de neden olmaktadırlar. Rahim giderek büyümeye başlar ve ilk olarak idrar torbasına baskı uygular ve onu sıkıştırır buda sizin çok fazla idrar yapmaya ihtiyaç duymanızı sağlar.
Sabah bulantıları ve bunlara eşlik eden kusmalar olacaktır. Bazı yiyeceklerden, kokulardan, yemeklerden tiksinme yaşanabilir veya bazı yiyeceklere aşırı istek olabilir.

Rahim çok ilginç bir organdır gebeliğiniz boyunca 1000 kat büyümesi gerçekleşecektir. Bunun yanında büyüme ile doğru orantılı olarak ağırlığı da artacak gebe kalınmadan önce 70gr olan rahim 1 kg kadar artacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder