18 Haziran 2014 Çarşamba

3 Haftalık Gebelik

GEBELİKTE 3. HAFTA

Gebeliğin 3. Haftasına geldiğimizde henüz daha tam olarak gebe olmadığınız bir dönemdir spermler henüz rahime ulaşıp yurmutayı döllemiş değil.  Gebeliğin 4. Haftasında bebeğiniz rahme yerleşme aşamasını tamamlayacaktır. Ancak bu haftada sperm arık rahim yolculuğuna başlamıştır.
Yumurta hücresini dölleyen bir tane sperm 40 haftalık uzun bir dönemin başlangıcını yapacak ve yolun en başı olan dönem gebeliğin 3. Haftasına denk gelmektedir.

Kadının yumurta hücresi, yumurtalıkta oluşmuş olan folikülün çatlaması ile oluşmaktadır. Yumurta hücresiyle aynı tarafta olan fallop tüpünün saçakları tarafından hücre iç kısma alınır ve böylelikle bu hücre, tüpün iç boşluğuna ilerlerler. İlişkinin ardından kadının yumurta hücresinin etrafı yüzlerce sayıda sperm ile çevrelenir. Fakat bu savaşı sadece tek bir sperm kazanır en yetenekli olan sprm kazanır (ikiz durumu hariç). hafta hafta gebelik takibini doktor kontrolü altında geçiriniz.

 Tüpün içine ulaşan yumurta hücresi, rahimin içerisine doğru ilerler ve bu noktada kendisini bekleyen sperm hücreleri ile buluşur. Bundan sonrasında ise, o en kritik anlar yaşanır. Sperm hücreleri içerisindeki en güçlü olanı, yumurta hücresince içine doğru alınır ve alınmasıyla beraber yumurta hücresi diğer  bir hücrenin içeriye girmesini engelleyecek şekilde kapatılır. Bebek oluşumu içi gereken ilk adımlar atılmış oldu.
Gebelik döneminde anne adayının her zaman ve düzenli yapmasında çok fayda olduğu spor ve egzersizler vardır bunları yapmak anne ye ve bebeğe bir çok yarar sağlar. Bununla beraber yapılan egzersizler psikolojik yönden de anne adayını besleyecektir. Her gün yaklaşık 15 dakika spor yapmak kan dolaşımını hızlandırır ve bebeğe daha çok kan akımını sağlar bebeğin gelişimine önemli katkı sağlar. Bizim bologumuz da konularımız tamamlayana gebelik bilgisi.com adresinden ulaşabilirsiniz.



Fakat durum böyle diye aşırı derecede egzersiz yapmak zararlı olacaktır. Özellikle egzersiz esnasında vücut sıcaklığının çok yükselmemesine dikkat edilmelidir. Kan akımını yavaşlatan yada durduran hareketlerden kaçının. Isınmadan spora başlamayın.  Dakika aralarla nabız atım hızı ölçümü yapılmalı ve bu hız dakika da 140 atımı geçmemeli. Egzersizler birden bire kesilmemeli kademeli olarak yavaşlatılarak sonlandırılmalı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder