18 Haziran 2014 Çarşamba

GEBELİKTE 2. HAFTA

GEBELİKTE 2. HAFTA

Gebelikte  2. Hafta da genelde test yapılmaktadır. Eczaneden alınan bir idrar testi ile ilk olarak yapılabilir. Ancak cinsel ilişki üzerinde 2 hafta geçmesi gerekli ki bu idrar testinin doğru çıkma ihtimali yükselsin. Yada bazı kadınlar gebe kaldığını adet gecikmesi olduğunda fark ederler ve test yapmaya başvururlar idrar testi yanılma payı vardır ancak kanda yapılan gebelik testinin yanılma payı yoktur eğer eczaneden alınan testte pozitif çıkarsa bunu kan testi ile teyit ettirmeniz gerekir.
Yapılan bu idrar testinde gebelik hormonu bakılmaktadır ilişkiden 15 gün geçmesinin ardından doğru sonuç verme ihtimali bulunmaktadır.

Bazı anne adaylarında bu haftada lekenle tarzı akıntılar yaşayabilmekteler bunların nedeni sıklıkla yumurtanın rahme yerleşme aşamasında olmaktadır. Bazı anne adaylarında bu erken dönemde kabızlık şikayeti de oluşabilmekte. Ayrıca bu haftada vücut sıcaklığında bir artış ta olabilmektedir.
Daha tam olarak bir gebe kadın değilsiniz çünkü embriyo daha çok ama çok küçük aslında gebeliğin ilk 3 haftası sayılmaz yada görülmez ama biz kısa kısa bunları da anlatacığız.

Cinsel ilişki de rahime bırakılan sperm miktarı çok fazladır yaklaşık 150-200 milyon sayısını bulmaktadır ancak bu kadar çok sperm hücresinden 1000 kadar yumurtalara yaklaşma yeteneğine sahiptirler daha bitmedi bu 1000 adetten en iyisi en yeteneklisi yumurtayı döllemeyi başarabilmekte. Bu arada sperm hücreleri kısımlara ayrılar baş, gövde ve kuyruk olarak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder